Kirurgjia e urostomisë

Urostomia është një lloj operacioni i cili mundëson që urina të dalë nga trupi përmes një stome pas heqjes së një pjese të sëmurë ose të dëmtuar të traktit tuaj urinar.

Me urostominë, urina rrjedh nëpër stomën tuaj ashtu siç prodhohet, kështu që një sistem qeseje është i nevojshëm. Të gjitha qeset e urostomisë kanë një “rubinet” kullimi në pjesën e poshtme, duke ju lejuar të zbrazni përmbajtjen e qeses në mënyrë të përsëritur gjatë gjithë ditës.

Konduiti Ileal

Një depozitël ileale është një lloj i zakonshëm i urostomisë. Nëse keni nevojë për një depozitël ileale, fshikëza juaj duhet të hiqet për shkak të sëmundjes ose dëmtimit që mund të ketë.

Në këtë operacion, një pjesë e zorrës së hollë pritet dhe mbyllet në një fund. Kjo krijon një enë të re të urinës ose "fshikëzën e re". Dy ureterët (tubat) që mbartin urinën nga veshkat ngjiten në këtë fshikëz të re dhe skaji i hapur i fshikëzës së re më pas nxirret jashtë përmes murit tuaj të barkut, për të krijuar një stomë.

urostoma
urostoma 2

Ureterostomi

Në një ureterostomi, një ose të dy uretrat (tubat e urinës) ridrejtohen nga veshka përmes murit të barkut për të formuar një stomë.

Kjo është një procedurë shumë e rrallë. Ky lloj operacioni më shpesh shihet si zgjidhje e përkohshme në disa pacientë pediatrikë, dhe rrallë konsiderohet si i përhershëm.