Kirurgjia e ileostomisë

Një ileostomi krijohet nga ileumi (zorra e hollë) dhe kërkon një vëmendje të veçantë por të thjeshtë për t'u ndjerë rehat dhe të shëndetshëm.

Për shkak se ileumi përmban enzima tretëse dhe acide të cilat mund të shkaktojnë acarim të lëkurës, nevojitet kujdes shtesë me ileostominë për të mbajtur feçet në mënyrë të atillë që të mos vijnë në kontakt me lëkurën në abdomen.

Pini shumë ujë dhe lëngje - të paktën gjashtë deri tetë gota në ditë. Të paturit ileostomi mund t'ju bëjë më të prirur ndaj dehidratimit, gjë që mund të çojë në humbjen e mineraleve të rëndësishme që trupi juaj ka nevojë.

ileostoma