Informacione bazë mbi produktet e ostomisë

Këto informacione mbi të gjithë përbërësit e sistemit tuaj të stomës do t'ju ndihmojë të gjeni produktet dhe aksesorët e duhur që funksionojnë për trupin tuaj. Gama jonë e gjerë e opsioneve të rehatshme, qeseve të sigurta dhe pllakëzave për lëkurën do t'ju lejojnë të gjeni një sistem të personalizuar që funksionon më mirë për llojin dhe stilin e jetës suaj.

Cfarë është një qese?

Ndoshta është pjesa më e njohur e sistemit tuaj të stomës, qesja grumbullon përmbajtjen që vjen nga stoma juaj. Një qese duhet të zbrazet ose të zëvendësohet kur është e mbushur në një të tretën e saj ose deri në gjysmën e saj. Një qese e plotë mund të shkëputet nga pllakëza ose lëkura për shkak të peshës së shtuar dhe gjithashtu mund të shkaktojë fryrje nën rrobat tuaja.

Cfarë është pllakëza ngjitëse e lëkurës?

E quajtur edhe “wafer”, pllakëza e lëkurës është pjesa e sistemit të qeses që ngjitet në trupin tuaj. Mban qesen tuaj në vend dhe duhet të ndihmojë në mbrojtjen e lëkurës përreth stomës tuaj nga dëmtimet. Ajo duhet të përshtatet me kujdes rreth stomës për të ndihmuar në parandalimin e rrjedhjeve dhe të keni një dalje të përshtatur të stomës për nga madhësia dhe forma juaj unike.

Sistemi i Stomës me një pjesë

Pllakëza e lëkurës dhe qesja janë prodhuar së bashku si një sistem unik dhe nuk mund të ndahen. Sistemet me një copë mund të ofrojnë më shumë diskrecion dhe fleksibilitet për një sërë situatash si ushtrime ose aktivitete të tjera fizike.

Sistemi i Stomës me dy pjesë

Pllakëza e lëkurës dhe qesja janë prodhuar veçmas dhe mund të aplikohen në trupin tuaj individualisht ose së bashku. Me këtë opsion, qesja mund të hiqet për t’u ndryshuar ose zbrazur pa e hequr pllakëzën e lëkurës.